Hypotheek met BKR codering is mogelijk

BKR logo hpotheekDe juiste hypotheek uitzoeken die geschikt voor jou is nog een hele klus. Wanneer je een BKR registratie hebt wordt het vaak lastiger om een hypotheek af te sluiten. Misschien heb je nog een studieschuld die je maandelijks aan het aflossen bent of heb je in het verleden een persoonlijk krediet afgesloten? Een BKR registratie blijft vijf jaar staan nadat je de schuld hebt afgelost, daarna verdwijnt deze vanzelf. Mocht je nog middenin een aflossingstraject zitten en je wilt toch graag een huis kopen dan is het afhankelijk van de BKR code of je in aanmerking komt voor een hypotheek.

BKR coderingen

Een A code betekent achterstandsmelding, je loopt enkele maanden achter met de aflossing van een lening. Een A1 code betekent dat je een aflossingsregeling hebt getroffen. Een A2 code geeft aan dat de kredietverstrekker het bedrag in een keer terugbetaald wilt hebben. Meestal heb je dan bericht gehad van een incassobureau die deze invordering behandeld. Een A3 code Afboeking betekent dat het dossier even met rust gelaten wordt. Een A3 code kwijtschelding geeft aan dat er een gedeelte van het bedrag kwijtgescholden is. Bij een HY code loop je 120 dagen achter met de betaling van je hypotheek.

Op zoek naar een geldverstrekker

Het loont om te informeren naar de mogelijkheden die er zijn om toch een hypotheek te kunnen afsluiten. Een BKR registratie hoeft niet in de weg te staan bij de koop van een woning. Al zal een HY code welke aangeeft dat je op dit moment achterloopt met het betalen van je hypotheek op de huidige woning een showstopper zijn. Een geldverstrekker wil zoveel mogelijk zekerheid hebben alvorens de lening verstrekt wordt. Een hypotheekadviseur kan je duidelijkheid geven over jouw situatie en bespreekt alle mogelijkheden met je. Zo weet je waar je aan toe bent.